Werkwijze website maken

Op deze pagina vind je een stappenplan hoe ik te werk ga als we jouw website gaan maken.

Is iets nog niet helemaal duidelijk, neem dan gerust contact met mij op.

In 8 stappen naar jouw nieuwe website

stap 1

Brainstormsessie
Na het eerste contact plannen we een uitgebreide brainstormsessie in waarin ik jou vragen stel en we jouw wensen voor je website doornemen.

stap 2

Offerte
Binnen 1 week na de brainstormsessie ontvang je van mij een offerte en een specificatie van de opdracht met de wensen die we in kaart hebben gebracht tijdens de brainstormsessie.

stap 3

Opdrachtbevestiging
Binnen 1 week nadat jij de offerte hebt ontvangen, hoor ik van jou of er nog opmerkingen of onduidelijkheden zijn. Is alles duidelijk en ga je akkoord met de offerte, dan ontvang ik graag jouw schriftelijke akkoord op de offerte per mail.

stap 4

Aanleveren content
& inlog hostingprovider
Zo snel als mogelijk, maar binnen 2 weken na ontvangst van het akkoord op de opdrachtbevestiging ontvang ik van jou naast teksten, afbeeldingen en logo, de inloggegevens van jouw hostingprovider.

stap 5

Fase 1 webdesign
Na ontvangst van jouw inloggegevens en content start ik met het installeren van WordPress en benodigde plugins, inrichting van de header, menustructuur, footer. Ik maak 2 pagina's op. Hierin verwerk ik jouw huisstijlkleuren en het gekozen lettertype.

stap 6

Feedback & fase 2 webdesign
Zodra ik klaar ben met fase 1 geef jij mij binnen 1 week feedback. Ik verwerk jouw feedback en ga door met fase 2 waarin ik de overige pagina's opmaak. Vaak hebben wij hierover tussentijds nog enige afstemmingsmomenten.

stap 7

Laatste feedbackronde
Zodra ik klaar ben met fase 2, krijg je 1 week gelegenheid voor een laatste feedbackronde op de gehele website.
Jouw feedback zal ik verwerken en ik stem met jou af wanneer de site online gaat.

stap 8

Lancering website
Na het verwerken van de laatste feedbackronde zet ik de website online en zal testen of alles goed werkt: links, formulieren, e.d. Als ik alles gecheckt heb, krijg jij van mij een seintje dat je de wereld mag vertellen dat jouw website online staat!

Doorlooptijd maken website

De doorlooptijd van het maken van een website is ca. 2 tot 3 maanden.
Zie hiervoor de te nemen stappen in het hierboven beschreven stappenplan.
Het kan sneller en is mede afhankelijk van hoe snel ik jouw input (stap 4) en feedback  (stap 6 en 7) ontvang.

Wanneer jij je goed hebt voorbereid, kan jouw website mogelijk binnen 1 maand online staan!*

Hoe je dat doet? Download mijn gratis e-book 'Goed voorbereid je website laten maken'.

*E.e.a. is wel afhankelijk van de omvang en complexiteit van de te maken website.