Werkwijze website maken

Op deze pagina vind je een stappenplan hoe ik te werk ga als we jouw website gaan maken.

Is iets nog niet helemaal duidelijk, neem dan gerust contact met mij op.

In 8 stappen naar jouw nieuwe website

stap 1

Belafspraak
We maken hierin kennis en kijken of er een klik is. Van tevoren heb jij mijn checklist al gedownload en jij kunt mij alle vragen stellen die je nog hebt rondom het website traject, zodat alles voor jou duidelijk en transparant is. We stemmen af welke pagina’s en functionaliteiten op jouw website gewenst zijn.

stap 2

Offerte en factuur
Is die klik daar, dan stuur ik jou een offerte die jij – indien akkoord - online mag goedkeuren. Hierna plannen we de Brainstormsessie in. Twee weken voorafgaand aan de brainstormsessie verzend ik de factuur van 50% van de opdrachtsom, met het verzoek deze voorafgaand aan de brainstormsessie te betalen.

stap 3

Brainstormsessie
Tijdens de uitgebreide brainstormsessie via Teams gaan we dieper in op elk onderdeel van de checklist. Ik leg per onderdeel vast wat we bespreken. Jij beoordeelt of alles duidelijk is vastgelegd en koppelt dit terug. Misschien heb je toch nog opmerkingen of vragen.

stap 4

Aanleveren content
& inlog hostingprovider
Zo snel als mogelijk, maar binnen 2 weken na ontvangst van het akkoord op de opdrachtbevestiging ontvang ik van jou naast teksten, afbeeldingen en logo, de inloggegevens van jouw hostingprovider.

stap 5

Fase 1 webdesign
Na ontvangst van jouw inloggegevens en content start ik met het installeren van WordPress en benodigde plugins, inrichting van de header, menustructuur, footer. Ik maak 2 pagina's op. Hierin verwerk ik jouw huisstijlkleuren en het gekozen lettertype.

stap 6

Feedback & fase 2 webdesign
Zodra ik klaar ben met fase 1 plannen we een Teams sessie in waar we de eerste opzet doornemen en jij mij feedback geeft. Daarna ga ik door met fase 2 waarin ik de overige pagina's opmaak. Tussentijds hebben wij hierover nog meer afstemmingsmomenten.

stap 7

Laatste feedbackronde
Zodra ik klaar ben met fase 2, plannen we opnieuw een Teams sessie in waarin we de hele website doornemen. Alle punten die daar nog uit voortkomen, verwerk ik op de site. Daarna stem ik met jou af wanneer de site online gaat.

stap 8

Lancering website
Zodra de website online staat zal ik eerst testen of alles goed werkt: links, formulieren, e.d. Als ik alles gecheckt heb, krijg jij van mij een seintje dat je de wereld mag vertellen dat jouw website online staat!

Doorlooptijd maken website

De doorlooptijd van het maken van een website is ca. 2 tot 3 maanden.
Zie hiervoor de te nemen stappen in het hierboven beschreven stappenplan.
Het kan sneller en is mede afhankelijk van hoe snel ik jouw input (stap 4) ontvang en we de Teams sessies kunnen inplannen in onze agenda's.

Wanneer jij je goed hebt voorbereid, kan jouw website mogelijk binnen 1 maand online staan!*

Hoe je dat doet? Download mijn gratis checklist hoe je goed voorbereid je website kan laten maken.

*E.e.a. is wel afhankelijk van de omvang en complexiteit van de te maken website.