Choose a job you love and you will never have to work a day in your life

~ Confucius ~

DSCF1523 (2)

Wie ik ben en waarom ik websites maak

 

Al heel lang bestond bij mij de wens meer creativiteit in mijn werk onder te brengen. Vanaf 2016 heb ik diverse stappen gezet deze wens om te zetten naar werkelijkheid. Ook heb ik sinds die tijd al diverse websites gemaakt. In 2020 ben ik gestart als freelance webdesigner. Ik werk graag met startende ZZP'ers (50+) in de dienstverlenende sector die - net zoals ik - ook hun droom willen waarmaken en mensen verder willen helpen met hun diensten.

 

Waarom zelfstandig ondernemen?

Midden in de coronacrisis raakte ik mijn baan kwijt. Met een harde klap ging er een deur achter mij dicht. De slechte marktsituatie en mijn leeftijd als 50-plusser maakten het vooruitzicht op de arbeidsmarkt niet bijster rooskleurig. Ik speelde echter al langer met de gedachte om iets voor mezelf te beginnen. Iets waar ik webdesign, online marketing en grafisch ontwerp kon combineren. Drie onderwerpen waar ik bijzonder blij van word. Waar ik andere ondernemers mee verder kan helpen. Waar ik meer vrijheid zou ervaren in de manier waarop ik wil werken voor en met klanten. Met meer betekenis en direct persoonlijk contact. Mijn ontslag heeft alles in een sneltreinvaart gezet om deze stap daadwerkelijk te gaan nemen. 

Creativiteit is mijn passie

Creativiteit zat er bij mij van jongs af aan al in. In 2003 begon ik met teken- en schilderlessen. Ik had veel kunstwerken gemaakt tijdens de lessen en in 2005 besloot ik een website te maken: Atelier Ravier. Vanaf toen heb ik ook kunst in opdracht gemaakt. In 2016 heb ik deze website omgezet in een WordPress website. Er kwam een tweede passie bij: WordPress. Ik was verbaasd hoe makkelijk ik met de software kon werken en hoe blij ik werd van het proces een mooie website te maken. Sindsdien ben ik fan en heb ik mij via diverse trainingen, opleidingen en zelfstudie verder gespecialiseerd in het maken van WordPress websites. Mijn creativiteit kan nu (professioneel!) haar weg vinden in het vormgeven met kleur, beeld en tekst tot een visueel aantrekkelijk, overzichtelijk èn technisch goed werkende website.

Mijn (professionele) achtergrond

Voor de start als webdesigner ben ik werkzaam geweest bij diverse bedrijven als management ondersteuner. De competenties die ik in deze functies heb vervuld, komen goed van pas in het webdesign proces. Ik zorg voor een gedegen planning waarin structuur, duidelijkheid, richting en voldoende afstemmingsmomenten met jou aanwezig zijn. Vanaf de start van mijn HBO opleiding begin 2017 heb ik ook diverse online marketing activiteiten opgepakt. Het overdragen en toepassen van mijn nieuw opgedane kennis gaf mij veel voldoening en energie. Van ondersteuner ging ik naar een meer adviserende rol. Hetzelfde jaar, na een workshop Canva (een online designtool) ben ik mij ook meer gaan toeleggen op grafisch design. Ik maakte o.a. visuals bij social media updates en offline advertenties voor vakbladen.

Over mij

Ik woon met veel plezier in Castricum, een rustig kustdorp in Noord-Holland. Mijn 'achtertuin' bestaat uit bos, duin en strand. Ik probeer mindful en gezond te leven en hou ervan lange wandelingen te maken. In mijn achtertuin uiteraard, maar ook tijdens mijn reizen in het buitenland, waar ik graag de bergen opzoek. Naast het wandelen beoefen ik yoga en van tijd tot tijd schilder ik nog.

Zullen we kennismaken?

Is je interesse gewekt en wil je kennismaken? Leuk! Stuur me een berichtje via info@simoneravier.nl en we plannen een telefonisch kennismakingsgesprek in. Laten we kijken of wij een klik hebben en wat ik voor jou zou kunnen betekenen.

Simone Ravier_Logo_Icoon_Simone_Blauw

Sky above ~ Earth below ~ Peace within

Sky above ~ Earth below ~ Peace within

De weg naar
Simone Ravier Webdesign

2016

1-daagse training WordPress

Workshop Zakelijk toepassen Social Media

Eerste websites in WordPress gemaakt waaronder Atelier Ravier

2017

Start 2-jarige HBO opleiding Online Communicatie en Social Media.

Modules:
- Online Marketing
- Social Media
- Webdesign

Workshop Canva
(grafisch design)

2018

Workshop MailChimp
(e-mailnieuwsbrief)

Geslaagd voor
2-jarige HBO opleiding

Moduleopdracht webdesign: website Vrouwenkoor Uniek

2019

Opleiding 'WordPress Webmaster Programma'.

Binnen deze intensieve opleiding heb ik 4 WordPress websites opgeleverd:

Filmhuis CineCast
Everest Interim
Yoga bij Marianne

Jacqueline Hein Fotografie

2020

Start als freelance webdesigner

De samenwerking met Simone was erg prettig. Door onze krachten te bundelen is er een fantastisch resultaat ontstaan waar ik erg blij mee ben! Ik krijg een hoop complimenten over dat de site erg mooi en overzichtelijk is.

Jacqueline Hein Header Jacq

Jacqueline
Jacqueline Hein Fotografie