Choose a job you love and you will never have to work a day in your life

~ Confucius ~

DSCF1523 (2)

Mijn weg naar het zelfstandig ondernemerschap als 50+ vrouw

Als je mij 10 jaar geleden had gezegd dat ik zelfstandig ondernemer zou worden, had ik je hard uitgelachen. Ik had een goede baan in loondienst als management ondersteuner en was nogal gehecht aan (financiële) zekerheid.

 

Mijn kijk daarop veranderde toen er in 2015 en 2016 reorganisaties plaatsvonden bij mijn toenmalige werkgever. Een heftige periode. Hierbij moest ik afscheid nemen van een twintigtal collega’s. Dubbel gevoel, want ik mocht wel blijven. En wát als we alsnog failliet zouden gaan? Ik was namelijk 50-plusser…

Kort daarna, in 2017 trok ik de stoute schoenen aan en vroeg mijn werkgever een opleiding te mogen volgen. Mijn verzoek werd geaccepteerd en ik koos voor een HBO opleiding met drie modules: Online Marketing, Social Media én Webdesign!

Het was niet zo vreemd dat ik tussendoor nog even overspannen raakte. De reorganisaties, het werken en studeren tegelijk én het op de achtergrond bezig zijn met websites maken eiste zijn tol. En o ja, de overgang kwam er ook nog bij.

Mijn insteek was om naast mijn baan in loondienst mijn webdesign bedrijf op te starten. In 2019 volgde ik nog een aanvullende en intensieve 1-op-1 training WordPress. Hiermee was alle kennis in huis.

En toen kwam corona. In maart 2020 werd ik samen met nog twee andere collega’s ontslagen. Ik koos daarna volledig voor een nieuwe weg: het zelfstandig ondernemerschap. Misschien was dit wel de zogenaamde schop onder mijn kont.

In september 2020 begon ik mijn onderneming met de startersregeling van het UWV. Toen dat in maart 2021 afliep, ben ik daarnaast – voor extra inkomsten – nog enkele uren per week gestart als professioneel mantelzorgondersteuner waar ik mijn aandacht mag geven aan mensen met dementie.

Ook pakte ik het organiseren van netwerkwandelingen voor zzp'ers op als nevenactiviteit van mijn webdesign bedrijf. Laagdrempelig en kleinschalig.

De combinatie van deze 3 activiteiten naast elkaar bevalt mij heel goed! En hierbij leef ik ook naar mijn eigen (kern)waarden: Vrijheid, Blijheid en Betekenis

In september 2022 ben ik mijn derde ondernemersjaar ingegaan en heb ik definitief voor mijn ideale klant gekozen. De kopregel van mijn LinkedIn profiel luidt sindsdien:

Dé Webdesigner voor de startende vrouwelijke 50+ ondernemer

Al bij de telefonische kennismaking had ik een goed gevoel over Simone. Iemand die goed luistert, duidelijk communiceert, openstaat voor jouw suggesties maar ook tegengas durft te geven. Ik ben heel tevreden met het resultaat: een rustige, overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website. Simone is niet van ‘u vraagt wij draaien’ maar een webdesigner die meedenkt met haar doelgroep en die extra service biedt. 

FotovanDana-LR-5631 vierkant

Vera
Vera Werkt
Job- en loopbaancoaching

Ben jij die startende vrouwelijke 50+ ondernemer?

Super dat je op mijn website terecht bent gekomen. Omdat ik zelf ben gestart als zelfstandig ondernemer in deze voor ons belangrijke levensfase zul je je wellicht in mij herkennen. Juist als jij op het punt staat een switch te maken van loondienst naar het ondernemerschap.

Verschillende redenen kunnen daaraan voorafgaan:

  • je bent jouw baan kwijtgeraakt door overtolligheid of andere zaken, zoals corona
  • je wilt niet meer in loondienst werken en bent er klaar voor deze stap nu te maken
  • de gelegenheid, tijd of financiële mogelijkheid is nu eindelijk daar om je eigen (ondernemers)weg te gaan
  • je kunt of wilt nu eindelijk jouw passie volgen en/of meer betekenis toevoegen in je werk

De eerste fase waar jij nu in zit, heb ik inmiddels achter de rug. Hiermee kun je bij mij niet alleen profijt trekken van mijn online marketing kennis maar ook van mijn reeds opgedane ondernemerservaringen, die ik graag met jou deel.

De keuze voor Simone was makkelijk. Buiten haar vakkennis sprak haar portofolio mij qua uitstraling enorm aan en tijdens de eerste brainstormsessie werd duidelijk dat ze ook mijn wensen feilloos aanvoelde. Met haar warme persoonlijkheid en gestructureerde werkwijze loodste ze mij moeiteloos door het hele proces met een uiteindelijk een fantastisch eindresultaat.

Linda Tegelaar 400x400

Linda
FillingGaps

Mijn missie

Het is mijn missie de startende vrouwelijke 50+ ondernemer te helpen met de online stappen binnen het zelfstandig ondernemerschap.

Graag zet ik mijn online marketing kennis in voor jou, zodat ik jou stap voor stap - zonder vakjargon en met veel persoonlijk contact - verder op weg help in dit proces naar online zichtbaarheid.

Simone heeft een engelengeduld, komt met creatieve aanvullingen en temperde mijn enthousiasme als ik weer eens uit de bocht vloog. Simone, diepe buiging voor jou als vakvrouw, jouw expertise en jouw enthousiasme voor mijn website en mijn oneindige hersenspinsels. Echt iedereen die wil investeren in een website heeft een Simone in haar leven nodig!

Moi met stropdas om hoofd - vierkant

Esther
Esther Bekker Fotografie

DSCF1557

Meer over mij

Ik ben creatief en sensitief. Woon samen met twee eigenwijze katten in het rustige kustdorp Castricum. Als fervent wandelaar vind ik het heerlijk om buiten in de natuur te zijn. Ik heb het geluk dat het Noord-Hollands Duinreservaat mijn 'achtertuin' is. Wanneer ik daar alleen wandel geniet ik volop van de rust, het weidse duinlandschap, het strand en de bossen, maar ook van de ontmoetingen met de dieren die daar leven. Zo’n wandeling is voor mij een echt ‘oplaadmoment’ als hoog sensitief persoon. Ook mijn vakanties staan in het teken van (berg)wandelen.

Naast wandelen lig, zit of sta ik wekelijks op de yogamat en af en toe neem ik de kwast nog ter hand voor het maken van een schilderopdracht.

> Anderen over mij

En jij, wie ben jij?

Ben jij die startende vrouwelijke 50+ ondernemer? Vind jij de drempel naar online zichtbaarheid best een dingetje en weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Ik leer jou graag kennen. Wie weet hebben wij een fijne klik en kan ik jou verder helpen om hier stappen in te nemen.

Stuur me een berichtje via info@simoneravier.nl en we plannen een telefonisch kennismakingsgesprek in.

Simone Ravier Webdesign Over Mij

Toen ik eenmaal besloten had om samen met Simone aan de website te werken kon ik met haar hulp de stappen zetten die nodig waren. De samenwerking verliep prettig en soepel. Simone reageert snel, duidelijk en vriendelijk op de vragen die naar boven komen. Ik kon merken dat ze dit werk met veel passie doet. 

Tasja1 400x400

Tasja
Tasja Neumann
Supervisie & Coaching

Gratis tips ontvangen?

Naast de opdrachten die ik uitvoer voor mijn klanten deel ik mijn online marketing kennis via mijn blog. Mis deze tips niet en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Heb jij al concrete plannen een website te laten maken?

Download dan mijn handige gratis checklist. Hierin staan alle stappen die jou helpen, zodat jij goed voorbereid jouw website kan laten maken.