Investeren in tijden van Corona

Wij worden opnieuw zwaar op de proef gesteld met deze tweede lockdown. Het vraagt veel van ons. Ondernemers, zorgmedewerkers, gezinnen met kinderen die met z’n allen op een kluitje thuis zitten, ouderen in verpleeghuizen, alleenstaanden, niemand ontkomt eraan. Het ergste is misschien nog wel dat het einde hiervan zich nog laat raden.

 

Misschien ben jij net zoals ik in het afgelopen jaar je baan kwijtgeraakt en heb ook jij de keuze gemaakt je carrière nu voort te zetten als zelfstandig ondernemer. Die stap op zich is al bijzonder spannend, maar zeker nu in deze tijd waarin opdrachten niet voor het oprapen liggen.

Je kunt je natuurlijk een slag in de rondte draaien om aan nieuwe opdrachten te komen. Dat kan echter – als dat niet goed lukt – veel onrust met zich meebrengen.

Waarom geen pas op de plaats maken en een gedeelte van deze tijd gebruiken om (verder) te investeren?

Een scary gedachte nietwaar? Investeren kost in de meeste gevallen geld en dat komt juist nú niet uit de lucht vallen.

Investeren is groeien

Sinds ik wist dat ik zelfstandig ondernemer wilde worden, heb ik veel tijd én geld geïnvesteerd om mijzelf verder te ontwikkelen. Op deze wijze ben ik de laatste jaren gegroeid en heb ik de stap naar het zelfstandig ondernemerschap (makkelijker) durven én kunnen maken.

Investeren in jezelf, hoe?

Je kunt een studie of een training volgen. Dat kost geld (en energie), maar probeer eens om te denken, met deze investering kun jij op termijn:

  • jouw klanten beter helpen
  • jouw aanbod verdiepen of verbreden
  • betere prijzen vragen

Vind je dat nu een stap te ver? Er zijn nog veel andere mogelijkheden jouw kennis te vergroten zonder dat het geld kost (alleen tijd).

Denk hierbij aan:

  • het lezen van boeken op jouw vakgebied
  • het volgen van gratis webinars of zoomsessies
  • het volgen en leren van experts die hun kennis delen (bijvoorbeeld op LinkedIn of via e-books die je gratis kunt downloaden)

Investeren in je aanbod

Ook kun je deze tijd benutten om eens kritisch te kijken naar jouw aanbod. Misschien is er een mogelijkheid om jouw kennis te delen in een online training. Dit is een aantrekkelijk nieuw verdienmodel.

Vele ondernemers zijn hier al mee aan de slag gegaan. Na het (laten) maken van een online leeromgeving kun je dit als nieuw product op je website plaatsen en via jouw socials en/of nieuwsbrief promoten.

Investeren in je website

Misschien heb je als (startend) ZZP’er (nog) geen website. Nu heb je tijd om daarover na te denken en ermee aan de slag te gaan. Een goede website start met een goede voorbereiding!

Heb je geen idee waar je moet beginnen en welke informatie je moet verzamelen om aan te leveren bij jouw webdesigner? Ik heb een handige checklist gemaakt die je gratis kunt downloaden zodat jij goed voorbereid je website kan laten maken.

Heb je wel al een website, dan kun je deze nog eens nalopen of er aanvullingen of verbeteringen nodig zijn. Kloppen alle teksten nog? Bekijk ‘m zeker ook op actualiteit.

Als je zelf jouw website hebt gemaakt, kan een Website Scan interessant voor jou zijn.

Investeren in online marketing

Jouw website is de basis van jouw online marketing. Maar daarna?

Hoe houd je de bezoekersstroom naar je website op gang?
Hoe wordt jouw website gevonden in de zoekresultaten?

Hieronder geef ik jou een aantal suggesties waarmee jij nóg meer rendement uit jouw website haalt en jouw online marketing activiteiten stap voor stap uit kunt breiden voor meer zichtbaar- en vindbaarheid:

  • Een goed ingericht en compleet LinkedIn profiel. Dit kan ook jouw basis zijn als je nog geen website hebt (of wilt).
  • Een e-mailnieuwsbrief die je periodiek verzendt aan (potentiële) klanten.
  • Een blogrubriek op je website waarin je jouw kennis gaat delen.
  • Een weggever op je website waarmee je potentiële klanten kunt aantrekken.

Kies wat het beste bij je past. Je hoeft echt niet alles in één keer aan te pakken. Of alleen te doen. Ook de volgorde kun je zelf bepalen. Zo kun je op een rustige manier alles op de rit zetten.

Online marketing leidt tot meer klanten en meer omzet.

Maak gebruik van mijn gratis tips

Met regelmaat publiceer ik blogberichten op mijn website, waarin ik mijn kennis deel, zodat jij jouw website en online marketing zelf kunt verbeteren. Doe er je voordeel mee en wil je geen tip missen, schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief.

Wil je starten met bloggen, download dan mijn gratis e-book met 17 praktische blogtips.

Laten we positief blijven

Investeren in deze tijd – en zeker als er uitgaven mee gemoeid zijn – is voor velen waarschijnlijk een lastige afweging. Probeer toch eens om te denken, want investeren zal jou en jouw bedrijf doen groeien. Met de stappen die je neemt kun je (potentiële) klanten aantrekken zodat je uiteindelijk meer omzet zal genereren. Op deze manier ben je – zeker nu – zinvol en positief bezig met de toekomst. Dat geeft jou al een beter gevoel in deze onrustige tijd. Besteed jouw tijd dan ook niet voor de volle 100% om die nieuwe klanten te bereiken, maar gebruik een gedeelte hiervan om te investeren in jouw toekomst.

Hulp nodig?

Heb jij vragen over bepaalde stappen die je mogelijk wil nemen op online marketing gebied? Weet je niet hoe je het aan moet pakken of waar je moet beginnen?

 

Neem contact met mij op. Ik help je graag.

TERUG NAAR ALLE BLOGS