Beaver Builder: 8 voordelen van een frontend pagebuilder

Toen ik in 2016 begon met het bouwen van WordPress websites, was ik gewend te werken in het dashboard (de achterkant, de backend) van de website. Ik moest dan steeds schakelen tussen de backend en de frontend (de voorkant) van de website. Al dat heen en weer geschakel om te zien hoe mijn aanpassingen eruit zien in de frontend kostte best veel tijd. Ik kwam erachter dat het anders, sneller èn plezieriger kan. In 2019 maakte ik kennis met Beaver Builder.

 

Wat is Beaver Builder?

Beaver Builder is een ontwerpsysteem waarmee je met een combinatie van een paginabuilder plug-in en een frameworkthema je pagina’s kan opbouwen. Ik heb de andere thema’s in de kast gezet en werk nu nog alleen maar met deze fijne frontend (!) pagebuilder, waarmee ik elk gewenste layout kan maken. Hierbij bied ik mijn klanten custom made webdesign.

Waarom Beaver Builder?

Hieronder geef ik je 8 redenen waarom ik zo graag met Beaver Builder werk. Er zijn uiteraard ook andere pagebuilders. Aan het eind van dit blog kom ik daar kort op terug.

1. Van backend werken naar frontend werken met Beaver Builder

Zoals hierboven al aangegeven is het een verademing om niet meer te hoeven schakelen tussen backend en frontend. Je opent Beaver Builder in de frontend, en als je dan het kleine scherm hanteert (je kunt dit ook op full screen zetten) kun je direct daarnaast meekijken hoe jouw aanpassingen eruit komen te zien. Zie het screenshot hieronder:

 

 

2. Met Beaver Builder kun je sneller werken

Als gevolg van punt 1 moge het duidelijk zijn dat het werken in de frontend van de website sneller én plezieriger gaat. De tagline van Beaver Builder is daarom ook : WordPress sites in minutes, not months!

 

 

Overigens zijn die ‘minutes’ wel een héél erg optimistische inschatting ;-).

3. Beaver Builder beschikt over kant en klare templates

Mocht je zelf niet zo creatief zijn, dan kun je gebruik maken van de kant en klare templates. Met deze templates kun je nòg sneller werken. Importeer een template, pas tekst en beeld aan en je pagina is klaar. Alle templates zijn ook responsive, dus dat is mooi meegenomen. Er zijn templates voor verschillende onderdelen en hele pagina’s. Ik maak zelf weinig gebruik van de templates omdat ik mijn websites een eigen uitstraling wil geven.

4. Met Beaver Builder kun je je eigen gemaakte templates opslaan en opnieuw gebruiken

Ik heb tot nu toe niet zoveel gebruik gemaakt van de kant en klare templates. De pagina’s of rijen die ik zelf maak, kan ik opslaan (als) en op andere pagina’s weer gebruiken. Je kunt zelfs je opgeslagen pagina’s en rijen importeren naar andere websites.

5. Met een Beaver Builder licentie kun je per jaar een onbeperkt aantal websites bouwen

Beaver Builder biedt 3 verschillende licentiemogelijkheden: Standard, Pro en Agency. Bij de aanschaf van alle licenties kun je een onbeperkt aantal websites per jaar maken. Je koopt een licentie voor 1 jaar en je kunt de kosten van deze licentie verspreiden over het aantal websites dat je gedurende dat jaar maakt. Dus hoe meer websites je maakt, hoe minder de licentiekosten per website zijn.

6. Beaver Builder biedt prima ondersteuning

  • Beaver Builder beschikt over een kennisbank waar al veel informatie staat opgeslagen.
  • Ook is er een besloten Facebookgroep waar je in contact komt met andere ‘Beaver Builders’ en je vragen kunt stellen, vragen van anderen kunt beantwoorden, dingen kunt delen of discussies kunt volgen.
  • Daarnaast heeft Beaver Builder nog een eigen supportpagina, waar je een ticket kunt maken met je vraag.

Ik heb overigens nog geen enkele keer iets hoeven vragen over Beaver Builder. Het is heel gebruikersvriendelijk en werkt heel intuïtief. Wat ook fijn is voor mijn klanten, zie het volgende punt!

7. Beaver Builder is zeer gebruikersvriendelijk

Omdat Beaver Builder zeer gebruiksvriendelijk is en geen technische kennis vereist, kunnen klanten die dat willen, zelf hun website bijhouden. Ik maak dan voor hen een handleiding geheel op maat voor hun eigen website. Daarin wordt stap voor stap uitgelegd hoe ze dat moeten doen. De tekst in de handleiding wordt begeleid door screenshots wat het nog meer verduidelijkt.

8. Met Beaver Builder heb ik inmiddels veel ervaring opgebouwd

Elke keer als je met een ander thema werkt, ben je genoodzaakt steeds opnieuw uit te zoeken waar alle opties zitten. Dat kost veel tijd. Hoe meer tijd je kwijt bent aan het bouwen van een website, hoe kostbaarder een website wordt. Dat wil ik niet en mijn klant – denk ik – ook niet. De ervaring die ik heb opgebouwd met Beaver Builder bespaart mijzelf veel tijd en mijn klant veel geld!

Andere pagebuilders

Uiteraard is Beaver Builder niet de enige pagebuilder waar je WordPress websites mee kunt maken. Er zijn er nog veel meer. Twee bekende pagebuilders welke veel gebruikt worden door webbouwers zijn Divi en Elementor. Wil je meer weten over deze pagebuilders, lees dan onderstaande artikelen, waarin ze worden vergeleken met Beaver Builder:

 

Ben je geïnteresseerd in het laten maken van een WordPress website met Beaver Builder,
welke je daarna mogelijk zelf makkelijk kunt bijhouden?

Neem dan gerust contact met mij op, ik help je graag verder!

TERUG NAAR ALLE BLOGS